Menü
Rólunk Söreink Sörkóstoló Vásárlás Kapcsolat

Söreink

A Vaskakas Sörfőzdében szűretlen felső erjesztésű „élő söröket” készítünk kiváló minőségű maláta, komló és élesztőkultúra felhasználásával. Söreink élő sörélesztő kultúrát tartalmaznak, ettől válnak élővé. Ez a hagyományos előállítási módszer biztosítja, hogy a lehető legteljesebb mértékben megőrizzünk minden értékes beltartalmat. Az eljárásnak köszönhetően söreink ízvilága különösen telt és gazdag.

Comedias

Felsőerjesztésű, szűretlen Extra Special Bitter sör
alc. 5.3% 35 IBU
Az Extra Special Bitter egy kiváló minőségű angol sör, amit mi a saját ízlésünk szerint főzünk. A Comedias egy nagyon ízletes és ugyanakkor kiegyensúlyozott sör, melyet kellemes karamellás lecsengés tesz teljessé. A hozzáadott komlók gyümölcsös aromát és frissítő ízt adnak ennek a sörnek. Érdemes vigyázni, veszélyesen itatja magát.

Elért díjak: Bronz diploma a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete XII. Nemzetközi Sörversenyén 2018-ban.

Különdíj a Csehországban 2018 februárjában megrendezett The Brewer's Seal Award 2018 sörversenyen.

Münchausen

Felső erjesztésű, szűretlen Dunkelweizen sör
alc. 5.4% 13 IBU
Aki járt már Bajorországban, biztosan találkozott a tradicionális barna búzasörrel, a Dunkelweizennel. A Münchausen megalkotásánál a bajor sörözőkben szerzett élmények motiváltak bennünket. Közepesen testes, malátás íz mellett a banán és a szegfűszeg ízképletei gazdagítják e sör karakterét.

Elért díjak: Bronz diploma a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete XII. Nemzetközi Sörversenyén 2018-ban.

Charlatan

Felsőerjesztésű, szűretlen Belga dubbel sör
alc. 6.5% 21 IBU
Minden belga kolostornak megvan a maga hagyományos, egyedi, kiváló söre. A Charlatan megalkotásakor a belga sörök ízvilágára törekedtünk. Jellemzője a visszafogott gyümölcsösség mellett megjelenő komplex, malátás íz, amit kandiscukros lecsengés egészít ki. Erős, félbarna sör csodás fűszeres ízekkel.

Elért díjak: Bronz diploma a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete XII. Nemzetközi Sörversenyén 2018-ban.

Johnny B. Good

Felsőerjesztésű, szűretlen American Pale Ale sör
alc. 5.0% 30 IBU
Johnny B. Good egy igazi, hamisítatlan hidegen komlózott American Pale Ale, amely nem tűri a korlátokat és a megalkuvást. Ízét a nyár és a szabadság ihlette. Üde, frissítő, gyümölcsös aromáját az amerikai komlóknak köszönheti. Szinte harapni lehet benne a komlót.

Elért díjak: Ezüst diploma a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete XII. Nemzetközi Sörversenyén 2018-ban.

American Hop Dog

Felsőerjesztésű, szűretlen American West Coast IPA
alc. 6.0% 65 IBU
Füttyents, és máris kéznél a kedvenc kutyusod! Mielőtt az első korty a szádba érne, már betölti az orrodat a mindent uraló citrusos, grapefruitos aroma. Kortyolj bele és érezd, ahogy az ízek szétrobbannak a szádban és hagyd, hogy a komló keserűsége és a maláta édessége vezessen végig ezen a hamisítatlan IPA-n. Kóstold meg! Ne félj, nem harap!

CEBA Central European Beer AwardsElért díjak: Grand Champion díj a CEBA Central European Beer Awards 2018 sörversenyen.

Söreink elkészítése során nélkülözünk mindenféle hőkezelést és tartósítószer használatát, ami növelné azok eltartahtóságát és egyúttal csökkentené élvezeti értékét. Éppen ezért fokozottan ügyelni kell a tárolási körülményekre. Hűvös (max. 18°C), napfénytől védett helyen érhetjük el, hogy sörünk sokáig friss és ízletes maradjon.